Opnieuw brandstichting in Reinaertwijk

GROOT-BIJGAARDEN - In een opslagplaats van één van de sociale woonblokken in de Reinaertstraat in Groot-Bijgaarden is gisterenavond brand gesticht. Het is er op enkele jaren tijd al de zoveelste brandstichting. De politie opende een onderzoek.

De brandweer rukte gisterenavond iets na 22u uit naar de Reinaertstraat. Daar was brand uitgebroken in een opslagplaats van woonblok 1 van Providentia. Het vuur was snel onder controle. Eén persoon raakte gewond aan de hand.

Burgemeester Willy Segers (N-VA) werd op de hoogte gebracht van de brand. "Blijkbaar zijn er meerdere brandhaarden vastgesteld, wat ernstig doet vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is", zegt hij. "Het is lang de eerste keer niet dat de hulpdiensten voor dergelijke feiten moeten uitrukken naar deze woonblokken. Nu was het wel al even geleden dus we hoopten dat we er vanaf waren, maar niets is minder waar. Of het om dezelfde persoon gaat als in het verleden, of om kopieergedrag gaat is niet duidelijk. De lokale politie onderzoekt de zaak."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?