Geen busvervoer meer voor Merchtemse leerlingen lager onderwijs

MERCHTEM -  Op de Merchtemse gemeenteraad is beslist dat de leerlingen van de Merchtemse lagere scholen vanaf 1 september 2013 geen gebruik meer kunnen maken van de schoolbus. Het gaat om een besparingsmaatregel.

N-VA Merchtem stemde als enige fractie tegen het voorstel. "Het budget voorzien voor deze dienstverlening wordt geschrapt zodat vanaf het nieuwe schooljaar heel veel kinderen in de kou staan", klinkt het bij de N-VA fractie. "De ouders van deze kinderen hadden zich een ander einde van dit schooljaar voorgesteld. Wij zijn van mening dat dit een dienstverlening is die de gemeente moet blijven verzorgen. De schoolkinderen, hun (groot)ouders en ook onthaalouders die instaan voor naschoolse kinderopvang zijn de slachtoffers van deze beslissing."

Burgemeester Eddie De Block (LVB, Open VLD) legt uit waarom deze beslissing genomen is. "Langs de ene kant promoten en stimuleren we constant onze inwoners en leerlingen om te voet en met de fiets naar school te gaan, langs de andere kant laten we nog een schoolbus rondrijden", zegt hij. "Dat kan toch niet. We zijn immers ook van mening dat er verdeeld over onze gemeente genoeg lagere scholen zijn. Kinderen kunnen dus vanuit de verschillende hoeken van Merchtem zonder veel problemen en afstand te moeten doen toch veilig en snel op school geraken. Ouders die weinig tijd hebben, en hiervoor hun kind lieten meerijden op de schoolbus, moeten weten dat er reeds vanaf 7u ochtendopvang is voorzien. Zij kunnen hun kinderen dus al heel vroeg met de wagen op school afzetten."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?