Drie gewonden na brand in Wemmelse seniorenresidentie

WEMMEL - Het heeft vanavond rond 19u gebrand in een appartementsgebouw langs de Prins Boudewijnlaan in Wemmel. Er werden drie gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten evacueerden een vijftigtal bewoners  van het gebouw. Zij werden opgevangen in een schooltje aan de overkant van de straat.

De brand brak uit in een flat op de bovenste verdieping van een residentie die eigendom van de gemeente is, maar waar uitsluitend senioren mogen wonen.

Hoe het vuur ontstond is voorlopig niet duidelijk, het ging wel om een korte maar zeer hevige brand. De brandweerkorpsen van Asse en Brussel kwamen ter plaatse. Dankzij een snelle interventie kon worden vermeden dat het vuur verder uitbreiding nam. De flat waar de vlammen uitbraken, raakte zwaar beschadigd. In totaal liepen een tiental flats rook en brandschade op. Hoeveel flats tijdelijk onbewoonbaar zijn is niet duidelijk, maar een tiental mensen zullen deze nacht elders moeten slapen. Dat liet waarnemend burgemeester Marcel Van Langenhove weten. Hij kwam ter plaatse om de hulpactie mee te coördineren en de getroffen bewoners een hart onder de riem te steken.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?