Ascanusinstituut neemt afscheid van fietsende directeur

ASSE - De leerlingen van het Ascanusinstituut van Asse namen vanochtend afscheid van directeur Roger Wauters (62) die met pensioen gaat. Roger, die ook wel bekend staat als de 'fietsende directeur', heeft de school veertien jaar lang met hart en ziel geleid.

Het werd een prachtig afscheidsfeestje voor Roger dat al fietsend begon. Van de vestiging in de Nieuwstraat naar het schooltje in de Kapellestraat in Asse-Terheide. Onder politiebegeleiding én met directeur Roger op kop van het peloton. Dat er met een fietstochtje gestart werd is helemaal niet toevallig. Fietsen is immers de grootste passie van Roger, hij kwam dan ook elke dag van uit Eizeringen met de fiets naar Asse. Daarvoor vertrok hij al om 5 uur ’s ochtends bij hem thuis. Op een half uurtje stond hij op school, genoeg tijd om nog eventjes te genieten van de rust.

In Asse-Terheide zongen de kinderen liedjes en kreeg Roger, die een aangepaste Wereldkampioenentrui droeg, verschillende cadeautjes. Eentje daarvan, een fotoboek, kreeg hij uit handen van zijn kleinzoon. Ook meester Dirk en juffrouw Leen, werden even naar voren geroepen. Zij zullen Roger opvolgen en de taken verdelen.

Archief

Lees ook : 'Fietsende directeur' Roger Wauters gaat met pensioen

Lees ook : Leerlingen Ascanusinstituut leggen fietsexamen af


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?