Geen luxe-stoelen voor Dilbeekse schepenen en burgemeester

DILBEEK - Het Dilbeeks college van schepenen en burgemeester zal dan toch geen peperdure nieuwe stoelen krijgen in de nieuwe raadzaal. Dat werd beslist na tussenkomst van oppositiepartij Open VLD vanavond op de gemeenteraad. Het voorziene 'podium' krijgt het college wel.
 
Arbeiders zijn al een tijdje druk in de weer met de bouw van een gloednieuwe gemeenteraadzaal op de tweede verdieping van het Dilbeekse kasteel-gemeentehuis. Om de zaal van meubilair en een conferentiesysteem te voorzien werd vanavond op de gemeenteraad een punt geagendeerd om hiervoor een budget van iets meer dan 242.000 euro te voorzien.
 
Oppositiepartij Open VLD kaartte vanavond enkele problemen aan over de plannen van de meerderheid om de zaal in te richten. "Het college wil een 'zwevend verhoog', een podium dus, van vijftien centimeter boven de gewone vloer. Ze willen zich op die manier letterlijk boven het 'voetvolk', de gemeenteraadsleden, plaatsen", stelde Open VLD fractieleider Luc Deleu. "Begin het college dan echt 'te zweven'? Wat ons bovendien vooral tegen de borst stoot zijn de voorziene stoelen voor het college. Er zijn voor de raadsleden dertig 'gewone stoelen' voorzien, maar voor het college zijn echter luxestoelen van ongeveer 2.500 euro per stuk voorzien, met ingebouwde gasveer, gewichtsactiverend mechanisme, comfortabele steun, en in verschillende standen regelbaar naar wens van de gebruiker. Is dit een grapje, hoogheidswaanzin of gewoon geldverspilling? We zijn beschaamd in jullie plaats."
 
Schepen Jef Vanderoost draaide al snel bij en was van mening dat iedereen dan maar dezelfde 'gewone stoelen' moet krijgen. Het weglaten van het podium was volgens hem dan weer wel technisch onmogelijk om verschillende redenen.
 
(Foto : illustratief voorbeeld van hoe een luxe-stoel er zou kunnen uitzien)

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?