"Vlaams karakter blijft rode draad op Gordelfestival"

HUIZINGEN - In het provinciedomein van Huizingen is deze voormiddag de nieuwe formule en het programma van de opvolger van 'De Gordel', voortaan 'Gordelfestival', voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters en Vlaams minister van Toerisme en Vlaamse Rand Geert Bourgeois. Het 'Gordelfestival' wordt een tweedaags evenement met op vrijdag 30 augustus een festival met optredens en op zondag 1 september wandel- en fietstochten. Het Bloso domein in Hofstade en provinciedomein van Huizingen zullen de belangrijkste trefpunten worden

Onder de slogan 'De laatste keer voluit' werd vorig jaar op 2 september de 32ste en ook laatste editie van De Gordel in zijn vroegere vorm georganiseerd. Organisator Bloso kondigde aan dat de Gordel in 2013 op een andere manier zou georganiseerd worden. De afgelopen maanden raakten hier en daar al enkele details bekend over de nieuwe organisatie, en vandaag werd het programma dan ook onder grote belangstelling volledig en officieel bekendgemaakt. Ook de naam, die eigenlijk ook al eerder gelekt was werd bekendgemaakt : 'Het Gordelfestival'. De voorstelling gebeurde onder andere in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters en Vlaams minister van Toerisme en Vlaamse Rand Geert Bourgeois.

Vaste waarden behouden

"Het Gordelfestival bouwt verder op de sterke punten uit het verleden, zoals wandelen en fietsen, maar zal ruimer sporen", vertelde minister Bourgeois. "Het Vlaams karakter van de streekt blijft een rode draad en we nodigen iedereen uit om deze prachtige regio te ontdekken. Als we dit vanaf nu kunnen kruiden met fijne muzikale en toeristische ontdekkingen, is het succes van de nieuwe formule gegarandeerd."

Minister Muyters : "De hele Vlaamse regering is het erover eens dat we toe zijn aan een Gordel nieuwe stijl. Mensen warm maken voor sport en recreatie blijft een belangrijke doelstelling. Net als zijn voorganger zal het Gordelfestival een toegankelijk sportief en gezinsvriendelijk evenement worden. Aan 'vzw de Rand' hebben we gevraagd het nieuwe Gordelfestival te coördineren, in samenwerking met Bloso voor het sportieve luik en de provincie voor het toeristische programma."

Muziek

Een van de nieuwe klemtonen van het 'Gordelfestival' is muziek. Op vrijdagavond zal het provinciedomein van Huizingen de deuren openen voor liveoptredens van Senne Guns, Walrus, Axl Peleman en De Nieuwe Snaar. Zondag is het de beurt aan Kapitein Winokio. Langs de verschillende routes zijn er op zondag ook terrasoptredens met onder andere Sarah Ferri, The Jacquelines, Madingma en Buurman.

Sportief

Zondag is de 'sportieve' dag van het 'Gordelfestival'. Er is keuze uit zestien fiets-en wandeltochten waaronder een opgefriste fietslus rond Brussel van 115 kilometer. "Het sportaanbod is gevarieerder dan ooit", volgens Bloso. Zo zullen er naast het vaste fietsen en wandelen ook initiaties zijn van verschillende sporten waaronder golf.

Nieuwe trefpunten en focusgemeente

Het Bloso domein in Hofstade en provinciedomein van Huizingen zullen de belangrijkste trefpunten worden voor het 'Gordelfestival'. Op deze twee locaties zal er op zondag een ruim programma zijn uitgewerkt.
Focusgemeente Pepingen is een van de nieuwe settings van het festival. Uitgangspunt zal Park Ter Rijst worden. Elk jaar zal een andere gemeente Focusgemeente kunnen worden.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag. Tickets kosten 5 euro per persoon of 10 euro gezinstarief. Door online te bestellen via www.gordelfestival.be maak je kans op een toeristisch arrangement.

Archief

Lees ook : Dilbeek wil focusgemeente van volgende versie Gordelfestival worden

Lees ook : Vlaamse regering legt fundering voor vernieuwde Gordel

Lees ook : Vlaams Parlement bespreekt de toekomst van De Gordel


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?