Kinderen van VBS Hartentroef schenken mooi bedrag aan schooltje Kameroen

PEPINGEN - Voor de leerlingen van VBS Hartentroef deze morgen naar hun klassen gingen, maakten ze leeftijdsgenoten in Kameroen blij. De leerlingen overhandigden een cheque van maar liefst 2067,81 euro aan de vzw IRIE.

IRIE gaat met het geld, dat de kinderen bij elkaar liepen op de gesponsorde veldloop, een school helpen bouwen in Kameroen. Jean-Luc Elemva van IRIE kwam de cheque in ontvangst nemen.

Jean-Luc had ook tekeningen bij, die de Kameroense kinderen maakten met plakkaatverf, die van uit Pepingen was verzonden. De tekeningen waren nog maar pas met het vliegtuig aangekomen. Het was de eerste keer in hun leven dat de Afrikaanse kinderen zich konden uitleven met verf en papier. Snel tekenden ze allerlei figuren en daarbij gebruikten ze spontaan vele kleuren. De kinderen van Hartetroef luisterden met veel aandacht naar het verhaal van hun Afrikaanse bondgenootjes. Jean-Luc: “Het eerste schilderwerk oefende een grote aantrekkingskracht uit op de kinderen. Ze bleven maar nieuwe blaadjes papier vragen". Jean-Luc had ook enkele filmpjes mee waarop de kinderen aan het werk zijn. "Het zijn kinderen, die in het dorp moeten blijven en die geen onderwijs kunnen volgen omdat hun ouders de verplaatsingen niet kunnen betalen, weet Jean-Luc.

Info: www.irie-world.org.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?