De Lennikse Tribune informeert over oppositiewerk N-VA-L²

LENNIK – De fractie N-VA-Lennik² lanceert een internetkrant om de Lennikenaren beter te informeren over haar werk in de gemeenteraad en het OCMW.

In het begin van de nieuwe legislatuur werd door de N-VA-Lennik²-fractie al de “Kwadraatraad” opgericht, enerzijds als schaduwkabinet om het reilen en zeilen van de bestuursmeerderheid te volgen en ook om vanuit de 10 fractieleden uitgewerkte voorstellen in te dienen.

“We ervaren echter dat het niet eenvoudig is de Lennikenaar op een vlotte en snelle wijze hierover te informeren. We hebben nog steeds onze kwartaaluitgaven van L² en N-VA maar het tijdsverloop is soms te lang om e inwoners te informeren over vraagstukken en actuele problemen. Daarom hebben we beslist om een internetkrant uit te geven waardoor we op een vlotte en meer omvangrijke wijze onze werking kunnen naar buiten brengen”, zegt fractieleider Geert de Cuyper.

“We nodigen de Lennikenaar uit in de tribune plaats te nemen om kennis te maken met onze werking. Het is een open tribune waar iedereen kan horen en zien wat er in Lennik gebeurt. We nodigen iedereen uit kennis te maken met onze ideeën en acties, om weetjes te achterhalen en onze grieven te aanhoren. Men kan ook vragen stellen aan de tribuneleden om zo tot een debat te komen. Het is “onze tribune”, dus die van de Lennikenaren”, besluit Geert De Cuyper.

Links

Gun Mignon overloopt de eerste editie. “Hiermee moesten we wat achterstand ophalen. In de volgende uitgaven geven we een overzicht van de gemeenteraad en onze voorstellen die bijdragen aan het beleid. Er is ook een lijst met de bevoegdheden van alle leden zodat iedereen weet aan wie een bepaalde vraag kan gesteld worden. Later zullen we dit ook verwerken in onze website. Er worden ook links gelegd, die bewijzen dat onze voorstellen niet uit de lucht gegrepen zijn”, zegt Gun Mignon.

“Het is uniek in Vlaanderen dat een oppositiepartij zo uitgebreid informeert. We staan ook open voor ideeën, die we kunnen voorstellen op de gemeenteraad. We zijn fier op dit product”, besluit Geert De Cuyper.

De Lennikse Tribune wordt verstuurd naar het zeer uitgebreide bestand van e-mailadressen waarover de fractie beschikt. Abonneren kan via info@lenniksetribune.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?