Politiezone Pajot op zoek naar koper Rijkswachtkazerne Vollezele

VOLLEZELE – Politiezone Pajottenland zal op 26 juni via een openbare verkoop in café La Luna in Galmaarden proberen om een koper te vinden voor de oude Rijkswachtkazerne in Vollezele. De politiezone hoopt om de kazerne aan een goede prijs te kunnen verkopen om zo de bouw van de nieuwe politiekazerne, vermoedelijk in Kester, te kunnen bekostigen.

Voor de site, met een oppervlakte van iets meer dan 39 are, werd een gunstig stedenbouwkundig attest afgeleverd. Dit betekent dat er zeven bouwgronden te koop worden aangeboden met een oppervlakte van 570 tot 952 vierkante meter. Hierop mogen evenveel eengezinswoningen gebouwd worden in halfopen en gesloten verband. De korpschef onderstreept echter dat de site in zijn geheel wordt verkocht en in de staat waarin het zich bevindt. Een afbraak is onafwendbaar en de kosten daarvan zijn ten laste van de koper.

Met de opbrengst hoopt de politiezone de bouw van een nieuw gebouw te kunnen financieren. Wanneer de bouw van het nieuwe commissariaat start, is nog niet geweten. Momenteel worden er nog verschillende locaties bekeken. Ondertussen heeft de politie zijn intrek genomen in de Bruneaustraat in Kester. Omdat Kester centraal ligt in het Pajottenland, zou de korpschef het nieuwe gebouw ook graag in Kester laten bouwen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?