Halse Liesbeth Van Isterbeek hoofd Coördinatie- en steundirectie Federale Politie Asse

ASSE / HALLE – Hoofdcommissaris Liesbeth Van Isterbeek staat sinds 1 juni 2013 aan het hoofd van de Coördinatie- en steundirectie van de federale politie te Asse. Als adjunct van de directeur-coördinator (dirco) van Brussel vervult zij een belangrijke scharnierfunctie tussen de lokale en federale politiediensten in de regio Asse-Halle-Vilvoorde. Zij is de tweede vrouwelijke dirco bij de federale politie, na Karolien De Smet in Leuven.

Liesbeth Van Isterbeek (43), geboren en getogen in Halle, was sinds 1996 actief bij de politie van Halle. Sinds 2004 was zij er verantwoordelijk voor beleids- en organisatieontwikkeling, kwaliteitszorg en procesbegeleiding, een jaartje later werd ze ook adjunct van de korpschef. In 2012 behaalde de commissaris haar directiebrevet waardoor ze de stap naar een functie in de graad van hoofdcommissaris kon zetten.

Officieel wordt Van Isterbeek adjunct-directeur-coördinator (dirco) van het arrondissement Brussel, in praktijk komt dat neer op dirco voor de regio Asse-Halle-Vilvoorde. De directeur-coördinator heeft een belangrijke scharnierfunctie inzake geïntegreerde politiezorg in het arrondissement. Deze functie zorgt immers voor een goede samenwerking tussen de lokale en federale politie, zorgt voor beleidsmatige en operationele afstemming en geeft allerhande steun aan de politiediensten en -overheden binnen het arrondissement en met het provinciebestuur.

DIRCO

De dirco is verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde binnen het arrondissement voor bovenzonale aangelegenheden, coördineert de politiediensten en maakt deel uit van het coördinatiecomité dat maatregelen neemt bij noodsituaties. Hij organiseert grootschalige politieacties zoals Exit die gericht zijn op respectievelijk de aanpak van inbraken en drugsinvoer, -verkoop en –gebruik.

,,Ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging waar ik eindverantwoordelijkheid krijg’’, aldus Van Isterbeek. ,,Ik zie mijn ervaring van 17 jaar in een lokaal korps als een meerwaarde voor deze functie. Ik wil een ambassadeur zijn voor de geïntegreerde politie, waarbij ik zowel de belangen van de federale politie vertegenwoordig als de belangen van de lokale korpsen behartig’’.

Met de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde liggen er tal van nieuwe uitdagingen voor de boeg, o.a. de creatie van het nieuwe parket van Asse op 1 april 2014. ,,Dat zal zeker een invloed hebben op mijn functie’’, legt Van Isterbeek uit. ,,Ik kijk hier positief tegenaan.’’


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?