'Halle Schaatst' verder én langer

HALLE - Volgende winter zal er dan toch een schaatspiste worden opgetrokken aan het stationsplein van Halle. Dat fijne nieuws maakte de werkgroep gisterenavond bekend. Het evenement 'Halle Schaatst' was enkele weken geleden nog op sterven na dood nadat het stadsbestuur besliste om wegens financiële besparingen niet meer te steunen. De drijvende krachten achter het initiatief bleven duidelijk niet bij de pakken zitten en stelden een reddingsplan op. Er zal komende winter zélfs langer geschaatst kunnen worden.

De werkgroep achter 'Halle Schaatst' zal het evenement in eigen beheer realiseren. Van het stadsbestuur verwacht de werkgroep geen eurocent, wél nog logistieke ondersteuning. Het bestuur gaf hiervoor inmiddels groen licht.

Langer open, geen openingshow

In het nieuwe verhaal zullen de Halse verenigingen nog steeds een centje kunnen bijverdienen door de piste, die trouwens even groot zal blijven, open te houden. Grootste verandering is dat de piste niet drie, maar wel vier weken zal openblijven. De extra schaatsters zullen voor extra inkomsten moeten zorgen. Er zal dus ook na Nieuwjaar geschaatst kunnen worden in Halle. Een grote openingshow (foto) zal er wel niet meer zijn en de kinderpiste verdwijnt.

Archief

Lees ook : Voortaan geen 'Halle Schaatst!' meer

Lees ook : Ondanks recordeditie van 'Halle Schaatst' toch helft minder ongevallen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?