Don Bosco Halle wint Brabant 'GIP’t'

HALLE - De leerlingen van 6TEI en 7BIE hebben de wedstrijd Brabant 'GIP't' gewonnen. In deze wedstrijd moest men een "Pick & Place”-machine (een machine die een bepaald product oppakt om het daarna te verplaatsen en herpositioneren, red.) ontwikkelen en deze voorstellen aan een jury.

In dit project worden verschillende technologieën gebruikt zoals pneumatica, vacuümsturing, sensortechniek en een PLC-sturing. Deze uitdaging werd aangegaan door 4 leerlingen van het 6de jaar Elektromechanica (6TEM), het 6de jaar Elektrische Installaties (6TEI) en het 7de specialisatiejaar Beroeps Industriële Elektriciteit (7BIE) die dit project als hun GIP (geïntegreerde proef, een soort van eindwerk, red.) mochten beschouwen.

Inschrijving wedstrijd

De leerlingen van 6TEI en 7BIE schreven zich vol enthousiasme in voor de Vlaams-Brabantse wedstrijd Brabant “GIP’t”. De opzet van deze wedstrijd is het verdedigen van het eindresultaat dat werd gerealiseerd met de geleverde componenten van verschillende fabrikanten. Iedere deelnemersgroep was dus vrij om er zijn persoonlijke inbreng aan toe te voegen. Deze wedstrijd vond plaats op 27 mei in het Provinciehuis te Leuven. Het 7de jaar beroeps Industriële Elektriciteit werd winnaar van deze wedstrijd en kreeg hiermee een ticket voor de grote Technobattle . Tijdens deze laatste wedstrijd namen alle provinciale winnaars het tegen elkaar op. Op deze Technobattle hebben onze leerlingen met veel trots de eer van hun school verdedigd, de winst ging echter naar de leerlingen uit de Don Boscoschool uit Sint-Denijs-Westrem.

Certificaat

Leerlingen met een technisch diploma of beroepsdiploma elektriciteit zijn gegeerd op de arbeidsmarkt. Deze leerlingen kunnen met het certificatie, dat ze verworven hebben door het realiseren van het project, zich nog meer profileren voor een toekomstige betrekking in de sector.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?