Zoektocht naar vermoedelijk Belgische museumdief

BRUSSEL - Het Federaal parket is op zoek naar een man die afgelopen zomer een diefstal pleegde in het museum Garibaldi op het eiland Caprera in Italië. De man ging er vandoor met een zeldzame kristallen inktpot. Vermoedelijk gaat het om een Belg.

Feiten

Vorige zomer werd in het Museum Garibaldi op het eiland Caprera, ten noorden van Sardinië (Italië), een zeldzame kristallen inktpot met grote cultuurhistorische waarde gestolen. De dader, een man van ongeveer 45 jaar oud, werd gefilmd. Mogelijk komt hij uit óns land en kent u hem.

De feiten gebeurden op 9 augustus 2012. Die donderdag werd het Museum Garibaldi bezocht door verscheidene groepen toeristen.Een man en een vrouw met 2 kinderen bleven voortdurend achteraan in de groep.
Op de beelden is te zien dat de man, rond kwart over 10, een van de kinderen terug stuurde naar de groep. Op dat ogenblik maakte hij van de gelegenheid gebruik om naar het kabinet van Garibaldi terug te keren.
Op het bureau in de zaal stond een bronzen kunstwerk met 2 kristallen inktpotjes. De man nam één van de potjes weg en verstopte het snel in zijn rugzak. Daarna sloot hij opnieuw aan bij de groep.

Beschrijving

De verdachte is ongeveer 45 jaar oud. Hij is groot en struis en heeft grijzend haar. Hij droeg op de dag van de diefstal een blauwbeige polo met het cijfer “4” rechts bovenaan, een lichtblauwe bermuda en sandalen. Hij had een donkere rugzak bij. De verdachte was in gezelschap van een vrouw en 2 kinderen. Vermoedelijk vormen ze een gezin. De vrouw heeft donkerbruin haar in een paardenstaart. Ze droeg een zwart keedje en sandalen. De kinderen, 2 jonge tieners, droegen allebei bermuda’s met bonte kleuren. De oudste droeg een donker T-shirt, de jongste een rode debardeur.

Getuigenissen

Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer 0800/30.300 of reageer online


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?