Man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Molenbeek riskeert maximumstraf

SINT-JANS-MOLENBEEK - De man die in oktober 2010 in Sint-Jans-Molenbeek een ongeval veroorzaakte waarbij een vader en zijn 12-jarige dochter om het leven kwamen, is vandaag voor de Brusselse politierechtbank verschenen. Het openbaar ministerie eist de maximumstraf van 5 jaar.

De beelden van het enorm zware ongeval laten niets aan de verbeelding over. De toen 23-jarige bestuurder van een zilveren Mercedes reed aan hoge snelheid door de Picardstraat in Sint-Jans-Molenbeek, waar op dat moment een 47-jarige man de Ribaucourtstraat wilde indraaien in een kleine Citroën. De klap was enorm en de veertiger en zijn 12-jarige dochter stierven aan hun verwondingen.

De Mercedes-bestuurder stapte na het ongeval uit zijn wagen en ging er te voet vandoor, maar de man kon snel door de politie worden geïdentificeerd aan de hand van zijn nummerplaten. Daags nadien gaf de man zichzelf aan bij de politie.

“Mijn cliënt heeft enorm veel spijt van wat er gebeurd is”, zegt zijn advocaat. “Hij zegt dat hij liever zelf was gestorven in plaats van de slachtoffers. Hij is zwaar aangedaan en neemt sinds die dag zware medicatie.” De beklaagde is overigens geen onbekende voor het gerecht. Hij werd in het verleden al veroordeeld tot 20 maanden cel voor drugsfeiten. “Een straf met uitstel is dan ook niet meer mogelijk”, besluit de raadsman. Het vonnis valt eind juni.

Bekijk hier de (schokkende) beelden van het ongeval http://www.youtube.com/watch?v=VLnRsUMwMJk


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?