Dilbeekse senioren vieren tien jaar computerlessen

DILBEEK -  In het Gosset Hotel in Groot-Bijgaarden werd met een receptie en etentje het bestaan van "10 jaar computerlessen voor senioren" gevierd. Er daagden een honderdtal Dilbeekse senioren op die door de jaren deelnamen aan de cursussen die georganiseerd worden door de Seniorenraad van Dilbeek. In totaal gaat het op tien jaar tijd al om net geen vijfhonderd senioren die van één van de computeropleidingen genoten.

Tien jaar geleden nam de Seniorenraad van Dilbeek het initiatief om computerlessen te organiseren voor senioren onder het moto “Levenslang leren” en met de bedoeling senioren te besparen van computeranalfabetisme. Gedurende die periode werden ook nieuwe vrienden gemaakt; wekelijks zaten vele senioren, buiten de lessen, nog samen om te oefenen met een koekje en een kopje koffie of een pintje.

Die tiende verjaardag werd gevierd in het Gossethotel. Jules Claikens, voorzitter van de Seniorenraad, verwelkomde er onder andere burgemeester Willy Segers, Diane Van Hove, Schepen voor Senioren en Kor Caenepeel, deskundige bij de Dienst Welzijn en Preventie.

Claikens schetste er de geschiedenis van de computerlessen die begonnen in Lehtas te Ganshoren en dan verhuisden naar een klein lokaaltje in Westrand om uiteindelijk, sedert een viertal jaren, terecht te komen in een volwaardig pc-lokaal in Keperenberg te Itterbeek (Dilbeek).

In zijn toespraak feliciteerde Jules Claikens alle deelnemers aan de lessen voor hun volhoudingsvermogen en vooral voor de behaalde resultaten. Hij dankte Veerle Adams, directeur van Lehtas, Annick Bossuyt, directeur en Marie Poldervaart, onderdirecteur van CVO Kruikenburg voor hun inzet in het voordeel van de senioren.  Hij sprak ook met veel lof over alle leraren Karin Noppe, Veerle Wynant, Katleen Maesschalck, Nico De Lange en Goedele Janssen, voor hun bevattelijk lesgeven en vooral voor hun geduld.

De voorzitter dankte ook Albert Knaepen, bestuurslid bij de Seniorenraad, voor zijn constante bereidheid en efficiëntie bij de inschrijvingen vóór elk semester en ook voor de voorbereiding van dit verjaardagsfeest. Er was ook een gemeend en hartelijk applaus voor Johan Berlanger, echtgenoot van Karin Noppe, die menig student ’s avonds, zelfs ’s nachts of in weekends gedepanneerd heeft en nog steeds ten dienst staat. Een aantal oud-studenten van het eerste jaar werden ook nog speciaal in de bloemetjes gezet en vóór en tijdens het diner werden heel wat foto’s in diavoorstelling geprojecteerd.

Jules Claikens vroeg tenslotte aan de aanwezige burgemeester en schepen om te overwegen een aanmoedigingspremie toe te kennen aan beginners bij de computerlessen, zoals dat in vele andere gemeenten in onze provincie ook gebeurt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?