"Zwarte wolken boven Spectaculo en Jeugdhuis Eenders"

BUIZINGEN - Jong N-VA Zenneland betreurt de geruchten die momenteel de ronde doen over een mogelijke sluiting van Jeugdhuis Eenders en een afgelasting van het festival Spectaculo. “Geen ‘Spectaculo’ in 2013 en een mogelijke sluiting van het jeugdhuis vanaf volgend jaar, mijn hart sloeg een slag over toen ik dat vernam," aldus Jong N-VA Zenneland voorzitter Sven Pletincx. "Paniekzaaierij", reageert de Halse schepen van jeugd Johan Servé.
 
Het eerste gerucht dat de ronde doet onder de Halse jeugd is dat er dit jaar geen editie komt van Spectaculo. Het evenement, al jaren een enorm succes binnen en buiten Halle, zal waarschijnlijk niet kunnen doorgaan vanwege werken aan het park van Buizingen waardoor er geen feesttent zou kunnen geplaatst worden. "De Stad Halle kent op dit moment nog geen alternatieve locatie of oplossing. Na het verdwijnen van de ijspiste en de stroppenconcerten, het schrappen van de subsidies aan buurtfeesten is dit een nieuwe opdoffer voor het sociale leven in Halle.” vindt Sven Pletincx van Jong N-VA Zenneland.
"Dat we nog geen nieuwe locatie hebben klopt helemaal", zegt de Halse schepen van jeugd Johan Servé. "Maar dat het festival daarom ook afgelast zal worden is nog nooit gezegd. Sterker nog, we zijn samen met de organisatoren op zoek naar een nieuwe locatie. Zo is onder andere al gesproken over het terrein van de kaatsclub in Buizingen. Maar zulke zaken zijn nu eenmaal niet op 1,2,3 geregeld."

Het tweede gerucht gaat over een mogelijke sluiting van het Buizingse jeugdhuis 'Eenders' volgend jaar. De stad zou overwegen de gebouwen waarin Jeugdhuis Eenders zich bevindt, het oude gemeentehuis van Buizingen, te verkopen. De opbrengst zou dienen om de Halse financiën aan te zuiveren. “Moest dit kloppen kan ik dit enkel betreuren', aldus Pletinckx. "In Buizingen hebben we een nagenoeg perfecte locatie. Gaat de schepen een ander gebouw vinden of laat hij de Halse jeugd in de kou staan? Mogelijk ziet men een jeugdhuis als overbodig na de opening van de fuifzaal in de loop van 2014. Dat is incorrect. Ik wens te benadrukken dat beide zalen complementair zijn aan elkaar. Een jeugdhuis is geen fuifzaal en een fuifzaal is geen jeugdhuis.”
Schepen Servé is het met die laatste uitspraak van Pletinckx eens. "Het project van de fuifzaal en dit jeugdhuis hebben helemaal niets met elkaar te maken. Het is dan ook helemaal niet de bedoeling om het jeugdhuis daarin te integreren", zegt hij. "Het klopt uiteraard ook dat de financiële toestand van de stad Halle niet goed is. Om geld binnen te halen zal onder andere worden gekeken naar welk patrimonium de stad heeft, en welke gebouwen het daarvan kan verkopen. Tot nu toe is er geen enkele beslissing genomen, maar ik kan wel al vertellen dat als er iets zou verkocht worden, het gebouw waarin jeugdhuis Eenders gevestigd is, daar wellicht niet bij is. Moest het ooit toch tot een verkoop komen, zijn wij de eersten om de jeugd te helpen zoeken naar een nieuwe locatie."

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?