Wilde planten plukken & bereiden

SINT-MARTENS-BODEGEM - De lente is de tijd waarin alles weer groen wordt. Ook de gezonde keuken wordt groener. Tientallen wilde planten zijn eetbaar en onverwacht lekker. Zij zijn het beste wat de natuur ons in dit seizoen kan geven.

Velt Pedevallei gaat op zoek naar eetbare wilde planten. “Wij beginnen met een wandeling in de buurt en plukken de kruiden, bessen of bloemen die op dat moment voorhanden zijn. Tijdens de wandeling geven we informatie over hoe en waar je best kunt plukken, hoe je giftige planten en bestrijdingsmiddelen kunt vermijden”, vertelt Luc Bruyneel.

“Daarna steken we samen de handen uit de mouwen om de wilde planten in gerechten te verwerken. De mogelijkheden zijn onbeperkt: sausjes, pasta, hummus, puree, salades, soepen, pesto, enz… Onze gids is Yo De Beule van kruidenkwekerij Duizendblad te Ternat. Zij heeft een stevige reputatie als leverancier van kruiden en wilde planten aan gerenommeerde chefs”, zegt Luc Bruyneel.

Programma

De wandeling van een à twee uur gaat door het natuurgebied De Wijmenier, de ecotuin van Luc Bruyneel (St Martinusstraat 36) en de pastorietuin. Indien mogelijk zullen er op een hoppeveld enkele hopscheuten geoogst worden. “Daarna verwerken wij de planten en kruiden in de keuken van het parochielokaal”, besluit Luc

Praktisch: Zaterdag 11 mei 2013, 14u - Parochielokaal, Processiestraat 3, 1700 Sint-Martens-Bodegem - Toegang: 3 € (leden) / 5 € (niet-leden)

Meebrengen: aangepaste kledij, een schaar, een keukenmes, snijplankje en iets om geplukte kruiden in mee te nemen (doos, emmertje)

Aanmelden bij Luc Bruyneel, luc.bruyneel@gmail.com, 0470 53 08 85 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?