Infotentoonstelling herinrichting stationsomgeving Liedekerke

LIEDEKERKE - Bewoners, handelaars en bedrijven uit Liedekerke kunnen maandagavond 6 mei een infotentoonstelling in GC De Warande  bezoeken over de herinrichting van de stationsomgeving.  Daarna zal de tentoonstelling verhuizen naar het oude stationsgebouw.

De infotentoonstelling zal plaatsvinden op maandagavond 6 mei 2013 tussen 18.00 en 21.00 uur in het Gemeenschapscentrum De Warande, Opperstraat 31 in Liedekerke. Vertegenwoordigers van alle projectpartners zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het oude stationsgebouw. Geïnteresseerden kunnen daar tot tot 17 mei 2013 een kijkje nemen. Nadien zal de tentoonstelling nog te zien zijn op andere locaties in de gemeente.

Herinrichting

In juni 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Liedekerke, de NMBS-Holding, Infrabel en TMVW (partner van water-link) met de herinrichting van de stationsomgeving van Liedekerke. Er komt niet alleen een nieuw stationsgebouw, ook de Affligemsestraat (N207) wordt afgebogen in oostelijke richting: via een nieuwe tunnel onder de sporen en een ecobrug over het natuurgebied De Valier bereikt het verkeer vlotter het centrum van Liedekerke. Voldoende fiets- en wandelvoorzieningen, parkings met veel groen en een bruisend stationsplein moeten van de huidige stationsbuurt een aangename omgeving maken waar alle weggebruikers een plaats krijgen. Volgens de huidige planning moeten de werken eind 2015 afgerond zijn.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?