Twee nieuwe Prinsheerlijke wijnen en Prinsfilm voorgesteld

LENNIK – Het feestjaar voor 20 jaar Prins is nog maar net voorbij of er wordt al volop uitgekeken naar het zilveren jubileum op zondag 10 september 2017. Er werden twee nieuwe wijnen uitgekozen, een Château Lamothe de Haux Rouge et Blanc, die vanaf nu te koop zijn in Huis Vossen of via het Prinscomité. De Prinsfilm is ook geselecteerd voor twee filmwedstrijden nadat hij eerder al twee prijzen gewonnen had.

De viering van 20 jaar Prins was een succes. Meer dan 5000 mensen beleefden vorig jaar op de Markt de apotheose. Ook de verkoop van Prinsvlaggen, -postzegels en -wijnen was een succes. “De gemeente had €20.000 voorzien voor de viering, maar door de goede opbrengst was er nog maar €5000 nodig”, weet Geert De Cuyper, toenmalig schepen van cultuur. Om het zilveren jubileum in 2017 te bekostigen koos Kris Couvent van Huis Vossen twee nieuwe Bordeaux wijnen uit van het gekende wijnhuis Château Lamothe de Haux. Ook de etiketten zullen verwijzen naar Prins. De wijnen zijn vanaf nu te koop bij Huis Vossen of bij het Prinscomité via prinslennik@gmail.com .

Film in de prijzen

Naar aanleiding van het Prinsjaar werd er ook een heuse film in elkaar gestoken. Deze ging in première op 2 december 2012. In de film speelden heel wat jonge acteurs en actrices mee uit Lennik. Ook het verhaal, decor en de locaties werden allemaal zelf samengesteld. Hiervoor was een samenwerking nodig tussen de academie Peter Benoit, de gemeente Lennik en de Lennikse scholen. De film won ondertussen al twee prijzen op een Leuvens filmfestival en is nu ook geselecteerd voor de nationale filmwedstrijd 2013 van het Centrum voor Beeldexpressie, dit najaar in Oud-Turnhout. Op 12 mei zal de film ook deelnemen aan filmwedstrijd PLATTO. Hiervoor werd zelfs een verkorte versie gemaakt van 45 minuten. De film is gemaakt in samenwerking met Perilous Landings en Kipdola Studios en is vanaf nu te koop voor op het gemeentehuis €6.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?