Geen doorlopende straten in Lennik

LENNIK -  Op de gemeenteraad van maandag 22 april is het voorstel om doorlopende straten in te voeren niet goedgekeurd. Het voorstel werd ingediend door oppositielid Geert De Cuyper maar bevoegde schepen Johan Limbourg vindt dat de wandelwegen in Lennik voldoende gemarkeerd zijn. De naburige gemeenten Asse, Halle en Dilbeek stappen wel in het project.

De gemeente Lennik heeft de afgelopen jaren een voetwegennetwerk van meer dan 50 kilometer ontwikkeld. Op sommige plaatsen van dit wandelnetwerk, alsook op andere plaatsen in de gemeente, worden heel wat van deze wegen verstopt omdat het verkeersbord F45 aan het begin van een straat of wijk wordt ingeplant. Hierdoor denken wandelaars dat er voor hen geen doorgang is. De Internationale Voetgangersfederatie lanceerde hiervoor het project ‘Doorlopende Straten’.

Geert De Cuyper diende op de vorige gemeenteraad een voorstel in om mee in het project te stappen. “Met behulp van de verkeersbordendatabank kunnen de doodlopende straten opgespoord worden. Door het aanbrengen van twee stickers (een voor voetgangers en een voor voetgangers en fietsers) kunnen deze borden aangepast worden. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de verborgen wandelwegen meer gebruikt worden. Wandelaars uit Lennik weten vaak welke wegen verder doorlopen, maar toeristen weten dit niet. En aangezien in Lennik heel wat toeristen komen, kan het aanbrengen van de stickers de gemeente heel wat klachten besparen.”

Nog geen klachten

Volgens schepen Johan Limbourg heeft de gemeente Lennik nog geen klachten ontvangen van wandelaars die de weg kwijt waren of voor een doodlopende straat stonden. “We vinden het dan ook niet noodzakelijk om in het project te stappen. Bovendien is ons wandelnetwerk heel goed bewegwijzerd. Dus als een wandelwegwijzer wandelaars een doodlopende straat instuurt, dan weten ze dat ze gewoon verder kunnen wandelen.”

Lennik is de eerste gemeente waar het agendapunt van de doorlopende straten wordt afgekeurd. Eerder keurden enkele omliggende gemeenten zoals Dilbeek, Halle en Asse het voorstel al goed.

Archief

Lees ook : Groen wil ook in Halle 'doorlopende' straten
Lees ook:  Doodlopende straten worden 'Doorlopende'-straten in Asse


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?