Halle en Sint-Pieters-Leeuw werken samen aan woonbeleid

LEEUW – HALLE - De gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de stad Halle, en hun OCMW’s werken voortaan samen aan een lokaal woonbeleid. Daartoe hebben ze zich verenigd in het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband Lokaal Woonbeleid (IGS) ‘Regionaal Woonbeleid Zennevallei’. Vandaag is er in het Sociaal Huis in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw een woonwinkel geopend.

Samen gaan de twee gemeenten een beleidsvisie op wonen ontwikkelen, woonoverleg organiseren, een klantgerichte dienstverlening voor de burgers uitbouwen en de kwaliteit van de woonomgeving en -patrimonium verbeteren.

De inwoners kunnen nu binnen hun eigen gemeenten terecht met al hun vragen rond huisvesting. In Halle wordt de woonwinkel in de Vanden Eeckhoutstraat 11 verder uit gebouwd. In Sint-Pieters-Leeuw is er vanaf nu een volledig nieuw woonloket in het gemeentehuis. De woonwinkel wordt bemand door een coördinator, een technisch adviseur en een woonambtenaar.

De woonwinkel is open in Halle op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur en op vrijdag van 14 tot 16 uur en in Sint-Pieters-Leeuw op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur. Buiten de openingsuren kan men op afspraak op de woonwinkel terecht via het nummer: 02-3615091 (Halle) en 02-3712268 (Sint-Pieters-Leeuw).

Beide gemeenten dragen samen 25 % van de kosten, de rest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Gewest en de provincie.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?