Arthur Patrick Van Laethem dan toch ere-schepen van Lennik

LENNIK – Het heeft drie gemeenteraden op de agenda gestaan, maar gisteren heeft de gemeenteraad dan toch het voorstel om Patrick Van Laethem ere-schepen te maken, goedgekeurd.

Twee gemeenteraden geleden kwam het voorstel van de fractie N-VA Lennik² om Patrick Van Laethem en Eddy Warrand de titel van ere-schepen toe te kennen. Het voorstel om Eddy Warrand ere-schepen te maken werd onmiddellijk afgeschoten door de meerderheid. De meerderheid wou Patrick Van Laethem wel ere-schepen maken, maar besloot het voorstel uit te stellen naar een latere datum. Erik O van N-VA Lennik² zette het punt nog maar eens op de vorige gemeenteraad, maar ook daar besloot de meerderheid het nog niet goed te keuren. Bevoegde schepen Filip Van Ginderdeuren beloofde wel om er werk van te maken.

Voorstel eigen fractie

Voor de gemeenteraad van 22 april werd het punt dan toch toegevoegd door Filip Van Ginderdeuren. Oppositie en meerderheid waren het dan ook snel eens en keurden de toekenning van de titel goed. “Patrick heeft in zijn politieke loopbaan heel wat verwezenlijkt. Hij startte jaren geleden mee het jeugdhuis op, iets wat in die tijd niet zo evident was. Onder zijn bevoegdheid werden ook de verenigingen voor het eerst gesubsidieerd”, weet Filip Van Ginderdeuren.

Erik O heeft het al die tijd raar gevonden dat het voorstel niet van de eigen fractie van Van Laethem (Lijst van de Burgemeester) kwam, maar van de politieke tegenstanders. Hij vond het dan ook jammer dat in het voorstel van Filip Van Ginderdeuren niet instond dat het oorspronkelijke voorstel van N-VA Lennik² kwam. Na de stemming brak er op alle banken een luid applaus los ter ere van de nieuwe ere-schepen.

Willy De Waele

Burgemeester Irina De Knop sprak nog enkele lovende woorden over Patrick Van Laethem. Ze had het ook nog even over de titel van ere-burgemeester voor Willy De Waele. “Ik zou er even op willen wijzen dat we graag de titel van ere-burgemeester wilden toekennen aan Willy De Waele, maar helaas is er iemand ons voor geweest. ( Willy De Waele kende zichzelf de titel toe, nvdr.) Dat neemt niet weg dat zowel Willy als Patrick van enorm belang geweest zijn binnen de gemeente en dat hopelijk in de toekomst nog zullen zijn.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?