Gratis hartritmetesten in OLV ziekenhuis

ASSE - Van 22 tot 26 april vindt de vierde “Week van het Hartritme” plaats, een initiatief van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornissen, staat tijdens deze week centraal. De dienst Cardiologie van het OLV Ziekenhuis werkt intensief mee aan het initiatief en organiseert zelf een aantal screeningsdagen op haar drie campussen.

Guy Van Impe, client service manager van het OLV ziekenhuis: “Tijdens de Week van het Hartritme kunnen geïnteresseerden, die zich via de website ‘www.mijnhartritme.be’ registreerden, gratis hun hartritme laten meten: op 23 april op Campus Asse, op 24 april in Ninove en op 25 april in Aalst. Indien er afwijkingen worden vastgesteld zal in eerste instantie de huisarts worden ingeschakeld voor verdere diagnose. Wegens het enorme succes van de actie is het spijtig genoeg niet meer mogelijk om een screeningsafspraak te maken. Geïnteresseerden kunnen echter wel zonder afspraak terecht op één van de drie campussen, maar dan moeten ze een langere wachttijd voorzien. Op de screeningsdagen vorig jaar werden om en bij de 550 personen getest. Een 30-tal van hen kregen een verwijsbrief mee voor de huisarts."

Dr. Peter Geelen, cardioloog in het OLV Ziekenhuis: “Voorkamerfibrillatie kan vooral bij oudere patiënten hartfalen, een herseninfarct of zelfs overlijden tot gevolg hebben. Naar schatting 100.000 Belgen lijden aan deze aandoening. Door de vergrijzing van de bevolking mogen we in de toekomst nog een belangrijke toename van patiënten verwachten. Maar ook jongere, socio-economisch actieve mensen blijven niet gespaard. Dit heeft in deze leeftijdsgroep vaak een desastreuze impact op hun dagelijks functioneren. Daarom is het heel belangrijk om atriale fibrillatie tijdig en met de juiste behandelingsmethode aan te pakken en hechten we ook zoveel belang aan de sensibiliseringscampagne.”

Ook voor de huisartsen is er een infomoment. Op zaterdag 27 april kunnen ze deelnemen aan het symposium ‘Atriale fibrillatie voor de huisarts’ op Campus Aalst van het OLV Ziekenhuis (Onthaal en registratie vanaf 8.30 uur – meer info op www.olvz.be).

Interesse om langs te komen?

Contacteer gerust Karla Lefever voor een afspraak (T. 053 72 44 92 of E. karla.lefever@olvz-aalst.be)

(Foto : Mijnhartritme.be)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?