Middenstanders centrum Merchtem krijgen duwtje

MERCHTEM - De middenstanders van het centrum van Merchtem zullen een duwtje in de rug krijgen. Dat laat schepen Ella De Neve weten. Aanleiding tot de actie is het zware ongeval van afgelopen weekend waarbij een gebouw werd aangereden waardoor het op instorten staat. Hierdoor is een belangrijke doorgaansweg midden in het centrum van de gemeente afgesloten.

 

Het stuk van de Krekelendries ter hoogte van het gebouw dat afgelopen weekend werd aangereden, blijft afgesloten voor alle verkeer tot het pand met de grond gelijk is gemaakt. Wanneer het zwaar gehavende gebouw, dat sinds de aanrijding van afgelopen vrijdagnacht op instorten staat, zal worden afgebroken, blijft intussen onduidelijk. "De gemeente heeft gedaan wat het moest, en dat is de locatie beveiligen", laat schepen Ella De Neve weten. "Nu is het een spel tussen de verzekeringen over wie waar zal tussen komen. Hoe lang dat zal duren weet ik niet, ik hoop volgende week meer nieuws te hebben."

 

"We beseffen uiteraard dat het afsluiten van de weg helemaal geen ideale situatie is voor de handelaars in de buurt", zegt Ella. "Daarom zullen er enkele acties volgen om de middenstand een duwtje in de rug te geven. Zo zullen er vrijdag door gemeenteraadsleden flyers worden uitgedeeld aan de voorbijgangers met daarop informatie over waar er in de buurt bijvoorbeeld parking is. Andere acties moeten nog besproken worden."

 

Lees ook : Aangereden gebouw moet onder sloophamer

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?