Jeugdverenigingen ruimen centrum van Merchtem op

MERCHTEM - Schepen van jeugd Maarten Mast heeft samen met de jeugdraad een akkoord bereikt dat de Merchtemse jeugdverenigingen het centrum van de gemeente zullen opruimen , zowel op zaterdag- als zondagvoormiddag. Het initiatief zal het huidige project vervangen waarbij jeugdverenigingen een centje bijverdienen door te helpen op het recyclagepark.

Dat het project in het recyclagepark stopgezet zal worden is niet toevallig. "Het was heel moeilijk voor de leden van de jeugdvereniging om zich daar lang nuttig bezig te houden", zegt schepen Maarten Mast. "Qua verzekering waren we zeer beperkt, zo mochten geen te zware dingen gehoffen worden en waren er nog heel wat andere beperkingen. Dat was niet leuk voor ons, en niet interessant voor de verenigingen."

In samenspraak zijn het gemeentebestuur en de jeugdraad nu tot een nieuw en veel nuttiger initiatief gekomen. "Het is reeds twee jaar de intentie om het centrum drie keer per week op te vegen", laat burgemeester Eddie De Block weten. "De technische dienst stond hiervoor in. Nu zal de opkuis na de wekelijkse markt nog door ons personeel gebeuren. De overige twee dagen zal onze Merchtemse jeugd hiervoor instaan."

De jeugd hielp de afgelopen jaren op het recyclagepark nadat de papierophalingen in de gemeente werden overgeheveld naar Haviland. Dat gebeurde naar aanleiding van een dodelijk ongeval tijdens een papierslag uitgevoerd door een jeugdvereniging. Door te helpen op het recyclagepark verdienden jeugdverenigingen de afgelopen jaren een steentje bij. Nu zal dat dus gebeuren door het centrum van de gemeente proper te houden.De eerste keer gebeurt dit nu zaterdag. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?