Dilbeek wil zelfstandigen bij elkaar brengen met nieuwe adviesraad

DILBEEK – Naast de gebruikelijke cultuur-, sport- en milieuraad tracht men nu in Dilbeek ook een nieuwe adviesraad voor de lokale economie op te starten. Op het gemeentehuis van Dilbeek bespraken Burgemeester Willy Segers en schepen van sport, toerisme en lokale economie Frank De Dobbeleer samen met de initiatiefnemers de mogelijkheden om dit op te starten.

“In Dilbeek zijn er verschillende raden, maar er is geen enkele organisatie dat zelfstandigen bij elkaar brengt”, spreekt een van de initiatiefnemers Willy Kempeneer. “Wij trachten hierin verandering te brengen en zullen op 16 april onze eerste vergadering houden.”

“Daar zullen we dan bespreken hoe we verder willen gaan en hoe we de adviesraad dan naar buiten willen brengen. We hopen sowieso dat we met dit initiatief ervoor kunnen zorgen dat zelfstandigen elkaar leren kennen en helpen. Wij moeten elkaar tenslotte niet echt als concurrenten zien, we hopen zo een front te kunnen vormen tegen de oprukkende stad.”

“Elke derde dinsdag van de maand komen wij als adviesraad dan samen waar we een vergadering zullen houden over het reilen en zeilen in de economie van Groot-Dilbeek.”

Evenementen voor de zelfstandigen

“Met deze adviesraad willen we dan advies verlenen aan het gemeentebestuur alsook evenementen organiseren binnen Groot-Dilbeek waar we elkaar wat beter leren kennen. Zo hoop ik dat we in juni het eerste grote evenement kunnen organiseren. We willen een sfeervolle groep creëren waar mensen bij willen horen.”

Ook burgemeester Willy Segers en schepen van sport, toerisme en lokale economie Frank De Dobbeleer waren van de partij. “Het is momenteel het moment om alles een nieuw leven in te blazen”, zegt burgemeester Willy Segers. 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?