Bijzonder brutale overval op Anderlechts restaurant vlakbij Itterbeek

ANDERLECHT / ITTERBEEK - Dieven hebben gisteren restaurant de Pajot in Anderlecht, op de grens met Itterbeek, overvallen. De daders gingen zeer brutaal te werk en schoten één van de zaakvoerder neer. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd.

Minstens twee daders stormden het restaurant langs de Appelboomstraat rond 15u20 binnen, daarbij werd al snel een schot gelost. De zaakvoerders, man en vrouw, werden bedreigd en er werd gevraagd naar de inhoud van de kluis.  De zaken gingen duidelijk niet naar de zin van de daders en er werden nog schoten gelost.

De man van de zaakvoerders werd geraakt door een kogel en werd zwaargewond afgevoerd. Het is niet duidelijk of hij in het begin werd geraakt, of in de schoten die daarna vielen. Zijn leven is gelukkig wel niet in gevaar.

Wat en of de dieven iets buit maakten, is niet duidelijk.

De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel is belast met de zaak, het labo en een balistisch expert kwamen ter plaatse. Er is nog geen onderzoeksrechter aangesteld maar dat zou nog snel gebeuren. Naar de daders zijn voorlopig weinig sporen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?