Politie zoekt brutale 'metrodieven' (Video)

BRUSSEL - De politie en het parket van Brussel zijn op zoek naar twee mannen die afgelopen zomer een diefstal met geweld pleegden  in het metrostation Demey in Brussel.

Feiten:

Op vrijdag 10 augustus 2012, rond 07:00 uur, neemt een vrouw van 66 jaar de metro in het station De Brouckere om - via de lijn 5 Hermann-Debroux naar Oudergem te reizen Ze merkt niet dat ze wordt gevolgd door 2 personen. Ze houden haar in de gaten, het hele traject, tot ze aankomt in het station Demey.

De dame stapt uit het metrostel terwijl de 2 jongeren haar blijven schaduwen. Op dat moment sluit de deur van het metrostel voor de neus van één van de jongens. Samen met zijn vriend slaagt hij er in de deur opnieuw te openen en het metrostel te verlaten. Ze gaan allemaal naar de tunnel onder de metrolijn.
Plots duiken de twee op voor de vrouw. De eerste heeft haar rond haar middel gegrepen en vastgehouden terwijl de andere haar ketting afrukt die ze om haar hals draagt.

De daders gaan nog een keer door de tunnel en nemen dan te voet de vlucht in de richting van de oude spoorweg.

De eerste dader is een man van ongeveer 20 jaar van Noord Afrikaanse afkomst. Hij is ongeveer 1m80 lang. Hij droeg een blauwe afgewassen versleten jeansbroek en een lichtgrijze sweater met kap, zakken en het opschrift ‘OFFICIAL US MARSHALL’ in witte letters.

De tweede dader is ook rond de 20 en van Noord Afrikaanse origine. Hij is ongeveer 1m70. Hij droeg een blauwe afgewassen jeansbroek en een donkere vest met kap

Getuigenissen:

Heb je meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer: 0800/30.300 of reageer online

Video :

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?