Treinbegeleider zwaar geslagen door reiziger in Asse

ASSE – Een jonge treinreiziger heeft zaterdagavond een treinbegeleider zwaar toegetakeld. De dader kon ontkomen.

De treinbegeleider trof zaterdagavond in één van de wagons van een trein een groep van vier jongeren aan. Bij controle van hun reisdocumenten bemerkte hij dat de documenten van twee van de vier jongeren niet in orde zijn. Zij beschikten over een treinabonnement, maar niet voor de trein waar ze op zaten. Daarom moesten ze 4,10 euro betalen. Eén van de jongeren betaalde onmiddellijk dit bedrag, maar de tweede reageerde niet op de opmerking van de controleur. Om de verdere administratie te kunnen verrichten vroeg de treinbegeleider de identiteitskaarten.

Geslagen

Wanneer de begeleider zich naar de stuurcabine achteraan de trein begaf, om de nodige documenten op te stellen, werd hij gevolgd door de jongeren. Hij probeerde nog de deur van de stuurcabine achter zich te sluiten, maar voor hij het goed en wel besefte, kreeg hij een slag op het gezicht waardoor hij viel. Daarbij viel hij met  zijn hoofd tegen een raam. Terwijl hij op de grond lag kreeg hij  nog meerdere stampen en slagen over het hele lichaam en vooral op het hoofd.

Na de feiten nam de dader de vlucht.  De politie van de zone AMOW onderzoekt de zaak en hoopt dat de treinbegeleider zich iets kan herinneren omtrent de identiteit van de dader(s).


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?