Nauwere samenwerking tussen Ternatse handelaars en politie werpt vruchten af

TERNAT - Het Ternatse ZIN, een buurtinformatienetwerk waarbij lokale zelfstandige handelaars via de politie en noodambtenaar van de gemeente informatie uitwisselen, is sinds vorige week nog maar opgestart en heeft zijn vruchten al afgeworpen. Danzkij een tip van een handelaar konden twee verdachten worden opgepakt. Intussen worden de handelaars via het ZIN ook al gewaarschuwd dat een Ternatse handelaar betaald werd met vals geld.
 
"Op de Markt in Ternat spraken twee verdachten verschillende mensen aan namens het gemeentebestuur van Ternat. Ze vroegen voorbijgangers vrij agressief om een geldsom van 5 euro. Het geld zou volgens de verdachten dienen voor een goed doel", zegt burgemeester Ronald Parys. "Een handelaar merkte de verdachte praktijken op en belde via het ZIN naar de hulpdiensten. Een ploeg van de lokale politie was snel ter plaatse en kon de twee intercepteren."

Het duo werd verhoord en er werden vingerafdrukken genomen. Ze werden wel niet aangehouden.
 
Via het ZIN werd deze voormiddag ook al een bericht gestuurd naar alle leden met de waarschuwing dat in café De Waeterheeren gisterenavond een vervalst briefje van 50 euro werd uitgegeven.De aangesloten handelaars kregen een uitgebreide persoonsbeschrijving van de wanbetaler doorgestuurd evenals een beschrijving van het voertuig waarmee hij en zijn kompaan zich verplaatsten.

Bij de opstart van het ZIN, vorige week woensdag, waren 61 handelaars ingeschreven uit de buurt rond de Markt en het station. Bedoeling van het ZIN is enerzijds zeer snel informatie uitwisselen tussen de handelaars over bvb vals geld, overvallen of verdachte gedragingen. Anderzijds zal de lokale politie en de gemeente aan de ingeschrevenen ook tips geven. Bvb op welke manier vaak diefstallen worden gepleegd en op wat er zoal gelet kan worden of hoe de handelaars hun zaak veiliger kunnen maken.
 
(Foto l->r : burgemeester Ronald Parys, Paul Van Cauwelaert van de Verenigde Handelaars Ternat en politiezone TARL korpschef Eric Uyttersprot ondertekenden vorige week het protocol)

Archief

Lees ook : Ternatse handelaars werken nauwer samen met politie en gemeente (Audio)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?