Scholieren SGI krijgen gratis koffiekoeken van OCMW

LENNIK – Deze morgen kregen de kinderen van de basisschool van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik koffiekoeken bedeeld van het OCMW. Deze traditie vindt al jaren plaats door een legaat waar een legende uit gegroeid is.

De legende gaat als volgt: “Op zekere winterdag verdwaalde een vreemdeling in het gehucht Bossuit. Hij viel uitgeput neer in een gracht en zou ongetwijfeld ondergesneeuwd en bevroren zijn indien een groep kinderen hem niet had ontdekt. De kinderen brachten hem onder en de man herstelde. Uit erkentelijkheid voor zijn redding liet de vreemdeling op de schepenbank van Sint-Martens- en Sint-Kwintens-Lennik een stichting inschrijven waarbij bepaald werd dat jaarlijks, op Aswoensdag, gratis brood zou uitgedeeld worden aan de schoolkinderen.”

“Onze school deelt al jarenlang koffiekoeken uit aan de kinderen,” zegt Bernadette Sweron, administratief medewerkster. “Onze leerlingen kennen de legende heel goed omdat we er elk jaar over spreken in de lessen.”

Opmerkelijk is dat de leerlingen enkel de legende verteld wordt en niet het legaat van een Lennikse familie Pipenpoy, dat waarschijnlijk meer op waarheid steunt. Toen de zonen van de familie Pipenpoy de ouderlijke goederen verdeelden, stichtten zij een jaargetijde voor hun ouders. Hierbij hoorde ook een broodbedeling aan de armen van Lennik.

De vraag is of het geld in deze economisch moeilijke tijden niet beter gebruikt zou worden voor mensen die het echt nodig hebben.

Dit jaar werden de koffiekoeken geleverd door bakkerij Merveilleux.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?