Professionele gps-dieven aan het werk in Halle, politie spreekt van een plaag

HALLE - Sinds het begin van 2013 werden in Halle al 19 personen slachtoffer van gps-dieven die zeer professioneel te werk gaan. De lokale politie spreekt van een plaag.

Woensdagochtend werden opnieuw diefstallen uit voertuigen vastgesteld in Halle. Dit keer in het Prinsenbos. Toen de eigenaar met zijn voertuig wilde vertrekken, bleek de ingebouwde GPS uit zijn wagen gestolen te zijn door ontmanteling van het dashboard. Er waren geen sporen van inbraak zichtbaar op het voertuig. Ook in de Bremstraat werd een autoradio en GPS-toestel gestolen door loskoppeling van het dashboard. Hier werd het slot doorboord om in het voertuig te geraken.

"Stilaan is sprake van een plaag van inbraken in voertuigen in Halle", laat Kelly Verbist van de lokale politie van Halle weten. "In januari gebeurden acht feiten, in de eerste helft van februari werden al elf mensen slachtoffer van een diefstal uit hun voertuig. De diefstallen worden op professionele wijze gepleegd. De middenconsole wordt vakkundig leeggemaakt, zodat ook ingebouwde radio’s en GPS-toestellen gestolen worden. Bij de laatste feiten is zelfs sprake van het gebruik van valse sleutels."

De lokale politie vraagt aan de bewoners en bezoekers van de stad om zeer waakzaam te zijn en bij verdachte handelingen onmiddellijk de politie in te lichten. Laat zeker geen ‘losse’ waardevolle voorwerpen in het voertuig achter. Indien je toch slachtoffer wordt van een inbraak, gelieve dan niets aan te raken in het voertuig en onmiddellijk de politie te verwittigen. Op die manier blijven mogelijke sporen gevrijwaard.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?