Lennik moet lijnen volleyterrein in sporthal herschilderen

LENNIK – De belijning van het nieuwe volleybalveld in sporthal Jo Baetens oogst kritiek van spelers en scheidsrechters omdat ze niet afsteken tegen de ondergrond. De belijning, die pas enkele maanden oud is, moet overgedaan worden in een andere kleur.

De drie bestaande 'kleine' volleyveldjes voldeden niet aan de normen van de volleybalbond voor de matchen VC Lennik Dames, die met een ploeg in eerste divisie uit komt. Er was achter en naast het veld te weinig plaats voor o.a. de opslagzone. De gemeente liet daarom enkele maanden geleden een nieuw terrein afbakenen in de lengterichting van de sporthal. Dat heeft 4.000 euro gekost.

Extra kosten

Er is nu veel meer ruimte beschikbaar voor de wedstrijden en de club kan nu ook weer gebruik maken van de tribune zoals in de glorietijd van het Lennikse volleybal. Maar de belijning van het veld stootte op bezwaren van de scheidsrechters. Ze vinden dat de kleur niet genoeg af steekt tegen over de bodemkleur. “Dat klopt”, zegt sportschepen Filip Van Ginderdeuren. “We gaan de lijnen laten aanbrengen in een andere kleur. Dat gaat 1.500 euro extra kosten. Dat is op zich geen probleem omdat er geld voorzien is op de begroting”. De schepen hoopt dat de herstelling niet te lang op zich laat wachten. Na de belijning kan er minstens een dag niet gepeeld worden op het terrein.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?