Fried kan voor het eerst theatershow brengen in eigen gemeente Lennik

LENNIK – Uit heel Vlaanderen komen er boekingen binnen voor Frieds theatervoorstelling “En? …. Alles Goed? Wat rijmt er op kanker?  Maar buiten de try-out  was de Lennikenaar nog niet aan het werk te zien in zijn eigen gemeente. Dat kan eindelijk volgend weekend in de historische Meiseniershoeve.

Vele verenigingen, culturele centra en scholen willen graag een voorstelling van Fried Ringoot binnen halen. De vorige optredens zorgden telkens voor volle zalen. Een korte reportage in “Iedereen beroemd” maakte dat heel veel mensen Fried aan het werk willen zien. En begin volgend jaar komt er DVD uit.

Fried vertelt vanuit zijn rolstoel over zijn strijd tegen kanker. Hij brengt mensen aan het denken en haalt het onderwerp op een subtiele manier uit de taboesfeer.  Wie nog aarzelt  moet niet vrezen voor een koele lezing maar mag zich verwachten aan een wervelende show waarin een lach en een traan snel afwisselen.

Lennik?

Velen vragen zich af waarom de succesvolle theatershow nog niet in Lennik te zien was. Het scheelde niet veel of Fried kon optreden tijdens de Lennikse Feesten. De gemeentelijke Dienst Vrije Tijd boekte een optreden maar zegde enkele weken later weer af. Dat was een zware teleurstelling voor Fried, die voordien meermaals de slotshow van de feesten bracht, samen met Karel Meert. “We haalden telkens een volle tent. Dit jaar was er zelfs geen enkele Lennikse act op de feesten”, vertelt Fried, die zaterdag en zondag wel aan het publiek gaat vertellen waarom het niet eerder in Lennik lukte. Dat er in de zaal een plaatsje wordt vrij gehouden voor de burgemeester, doet vermoeden in welke richting de onthulling zal gaan.

Speciaal

De optredens van zaterdag en zondag worden georganiseerd in samenwerking met de Andreas Masiuskring en de zaaleigenaars Jan en Majella Leyssens. “Ik ben echt blij dat we mogen optreden in een uniek Middeleeuws kader en heel  dicht bij de mensen. Het wordt echt speciaal. Tatiana zal er ook bij zijn”, verklapt Fried.

De zaterdagavondvoorstelling  is helemaal uitverkocht. Voor zondag (9 december -15 uur) kan er nog geboekt worden via: gsm: 0476-45.30.39 of e-mail annick.v.he@gmail.com. Info op www.friedtheater.be. De Meiseniershoeve staat in de Grote Vijverselenweg en is het best te bereiken via de Gustaaf Van der Steenstraat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?