Tweede ongeval op heringericht kruispunt Eizeringen

LENNIK – Op het kruispunt Eizeringen van de Ninoofsesteenweg en de Assesteenweg botsten deze morgen twee wagens op elkaar. Het kruispunt is nog geen twee weken grotendeels open, na een herinrichting, en er gebeurden al twee ongevallen.

Kort na 7 uur kwamen er twee wagens van op de Assesteenweg het kruispunt op gereden uit de richtingen Gooik en Ternat. Toen één van de bestuursters links wilde afslaan, botsten beide voertuigen op elkaar. De twee bestuursters raakten zwaar gewond. De brandweer moest een deur van één van de wagens open breken om een slachtoffer te kunnen bevrijden. De zwaar gewonde bestuursters zijn naar ziekenhuizen in Anderlecht en Asse gevoerd. Ze verkeerden niet in levensgevaar.

Het kruispunt was tijdens de interventie van de hulpdiensten en de vaststellingen grotendeels versperd. De brandweer probeerde het verkeer in goede banen te leiden. Er stonden lange files van uit Ninove en Gooik. Kort na 8 uur was de weg weer vrij.

Rotonde

Sinds 31 oktober werkt er een nieuw systeem van verkeerslichten op het kruispunt Eizeringen. Op de eerste dag gebeurde er ook al een vergelijkbaar ongeval. Toen stonden de verkeerslichten op oranje knipperstand. Vorige week werden er ook al een voetgangerslicht en een verkeersbord aangereden door een uitzonderlijk transport.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verkoos voor de herinrichting een kruispunt met verkeerslichten boven een rotonde. Volgens het AWV is uit simulaties gebleken dat het verkeer op het kruispunt zou vast lopen omdat er twee gelijkaardige verkeerstromen op uit komen.

 

 


 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?