Tentoonstelling in Westrand over Dilbeeks Masterplan

DILBEEK - In de gangen van cultuurcentrum Westrand staat sinds deze week een uitgebreide tentoonstelling opgesteld over het Masterplan dat het centrum van Dilbeek een grondige opfrisbeurt moet geven. De tentoonstelling is het resultaat van de interactieve startvergadering tussen ontwerpers, gemeentebestuur, handelaars en inwoners eerder dit jaar.

Bedoeling van het Masterplan is om de omgeving van het centrum van Dilbeek grondig aan te pakken. Met het plan wordt een ruimtelijk en duurzaam kader geschetst met oog voor de verschillende aanwezige functies in het centrum van de gemeente zoals winkelen, werken, wonen en recreatie. Zeer belangrijk aandachtspunt daarbij is uiteraard mobiliteit.

In het kader van het Masterplan werd in april dit jaar een startvergadering georganiseerd door het gemeentebestuur. Bedoeling van die vergadering was om zoveel mogelijk inwoners en handelaars van het centrum van Dilbeek bij de plannen te betrekken. De deelnemers werden per tafeltjes van 5 a 6 personen ingedeeld. Tijdens het infomoment kregen ze onder andere een kaart van het centrum van Dilbeek waarop ze met kleurenstickers (groen en rood) moesten aanduiden wat ze goed en slecht vonden aan het centrum. Ook konden ze aanduiden (oranje) waaraan zeker extra aandacht besteed moet worden. Op die kleurenstickers moest dan ook wel geformuleerd worden waarom ze dat vonden.

Nadien gaven de ontwerpers enkele ideeën mee hoe het centrum van Dilbeek er zou kunnen uitzien na de grondige metamorfose. Vervolgens moesten de deelnemers zich nog berraden over enkele voorgelegde themas, zoals wat de voordelen en nadelen zijn om van de groenzones in centrum Dilbeek een soort sport-en recreatiezone te maken. Al viel dat laatste idee bij de grote meerderheid duidelijk al niet in de smaak.
 
De aangeduide ontwerpers van het bureau Maarch verzamelden al die info en verwerkten alles tot een eerste samenvatting die nu aan de hand van pamfletten opgesteld staat in Westrand. Heikele punten blijken onder andere de Verheydestraat en de Baron de Vironlaan. Goede punten zijn de groenzones en sportinfrastructuur.

Volgende maandag, 5 november, is er een tweede interactieve vergadering gepland om 19u in Westrand. Wie intussen wil kan de resultaten van de eerste vergadering bekijken in Westrand. Wie daar informatie bij wil kan beroep doen op Mieke Verschaffel van de dienst ruimtelijke ordering. Zij is op woensdag- en vrijdagnamiddag en zondag- en maandagvoormiddag aanwezig voor bijkomende uitleg.

Archief

Lees ook : Mogelijk geen Lijnbussen meer in Dilbeekse Spanjebergstraat

Lees ook : Massale belangstelling voor interactieve startvergadering over Dilbeeks Masterplan (Audio)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?