Dader van dubbel ongeval in Sint-Martens-Lennik opgepakt in Ninove

SINT-MARTENS-LENNIK – De politie kon de man oppakken, die gisteren in Sint-Martens-Lennik een vrouw en daarna ook een wagen aanreed.

Getuigen konden de nummerplaat van de wagen noteren. Zo kwam de politie te weten dat het om een bestuurder uit Ninove gaat. De lokale politie ging de man thuis opzoeken. Daar bleek dat hij te veel gedronken had.

Het slachtoffer, dat na het ongeval naar het ziekenhuis in Halle werd gevoerd, verkeerde, volgens de politie niet in levensgevaar.

Klosken

Het ongeval gebeurde rond 22 uur. In herberg Klosken had een bedankingsfeest plaats gehad voor de medewerkers van de Lennikse Feesten. Een groep van een tiental vrijwilligers stak de weg over op het zebrapad toen een wagen kwam aangereden. De bestuurder reed op het voetpad Clementine V., een lid van de Lennikse KVLV,  aan. Het slachtoffer viel neer en haar schoenen vlogen over de afsluiting.

De bestuurder reed verder, achternagezeten door een getuige.  De dader draaide 100 verder aan de Postberg terug en reed op enkele meters van het eerste ongeval een wagen aan, die in de tegenrichting reed. De dader reed er ook na het tweede ongeval van door. Getuigen konden de nummerplaat van de Audi Breack noteren.

Volgens omwonenden, die het slachtoffer ter hulp kwamen, leed de vrouw aan hoofdpijn en pijn in het bekken. Ze werd verzorgd door een ziekenwagenploeg van de Lennikse brandweer en een medisch team.

Omwonenden klagen over de hoge snelheden die er worden gereden in de bochten van de gewestweg in het centrum van Sint-Martens-Lennik. Het zebrapad aan herberg Klosken is bovendien slecht verlicht.

Archief

Lees ook : Bestuurder rijdt vrouw aan, keert terug, botst tegen wagen en pleegt vluchtmisdrijf


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?