Merchtems stationsloket wordt Vlaams pilootproject

MERCHTEM - Gemeenteraadslid Luc Ceulemans (LVB) en burgemeester Eddie De Block (LVB) laten weten dat er na vele onderhandelingen een overeenkomst is tussen de gemeente en de NMBS over het Merchtemse stationsloket. Het loket is zelfs uitgekozen voor een Vlaams pilootproject.

"Onze gemeente gaat samen werken met de NMBS en de dienstverlening blijft 's morgens tussen 6u30 en 9u00 verzekerd, voor de treinreizigers verandert er dus niets", zegt Luc Ceulemans. "Integendeel: het stationsgebouwtje gaat ook een 'toerisme-loket' worden. Merchtem heeft vele toeristische troeven en zal in de toekomst meer en meer op de 'toeristische kaart' worden geplaatst."

Ook burgemeester Eddie De Block is verheugd. "Concreet zal het loket bemand worden door een personeelslid van de gemeente, opgeleid om de mensen te helpen bij de aanschaf van hun treinticket via de automaat en de reiziger in te lichten over de dienstregelingen. Bovendien kan iedereen terecht aan het loket voor andere toeristische en culturele informatie over Merchtem. Ook blijven de onderhandelingen met De Lijn voor een efficiëntere verbinding met het Merchtemse station", zegt hij.

Het stationsgebouw in Merchtem blijft eigendom van de NMBS, maar wordt onderhouden en gebruikt door de gemeente. Het toilet van het stationsgebouwtje zal, op vraag van vele treinreizigers, publiek toegankelijk worden. "De NMBS beloofde ons ook bij de invoering van de nieuwe uurregelingen in 2013 rekening te houden met de Merchtemse noden", zegt Ceulemans. "Ik wil even herinneren aan onze geslaagde petitie-actie van december 2006 voor de noodzaak van het behoud van de toenmalige uurroosters tijdens de spitsuren."

De Block haalt opgelucht adem. "De balans is zeer positief voor Merchtem: het loket blijft open en dienstverlening gaat verder. Het doemscenario van sluiting van het loket, geen persoonlijke dienstverlening meer en afschaf van uurregelingen, mogen wij (hopelijk definitief) in de onderste schuif leggen", zegt hij. "Wij mogen dus fier zijn op het bereikte resultaat. Maar, een resultaat behaal je nooit alleen: het is door de steun van 2080 mensen (waaronder 1547 inwoners uit Merchtem) die intekenden op de actie van vele andere sympathisanten, dat dit samen werd bereikt."

(Foto : Een opgeluchte Luc Ceulemans in het Merchtemse station)

Archief

Lees ook : Merchtem blijft zich verzetten tegen mogelijke sluiting stationsloket

Lees ook : Verzet tegen mogelijke sluiting stationsloketten

Lees ook : Petitie tegen sluiting stationsloketten groot succes


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?