Provincie helpt anderstalige ouders met handig Kleuterwoordenboek

ASSE / VLAAMS-BRABANT - Om tegemoet te komen aan de nood van anderstalige ouders om te communiceren in het Nederlands over hun kinderen, heeft de provincie Vlaams-Brabant een kleuterboekje uitgegeven. Het initiatief werd gisteren in het Ascanusinstituut in Asse voorgesteld.

Het zakwoordenboekje werd ontwikkeld met medewerking van enkele basisscholen uit de provincie en in het bijzonder met de cursisten basiseducatie van Renilde Janssens. Het is bedoeld als eerste hulp bij een gesprek over kinderen en de ouders. Het bevat een greep uit de woordenschat en de begrippen voor kinderen in de kleuterklas.

'Het kleuterboekje is het derde en laatste deel van de 'taaloverlevingskits voor...'-trilogie. Na het deel voor baby's en voor peuters mocht een woordenboekje voor kleuters natuurlijk niet ontbreken', zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde van Vlaams karakter en jeugd. 'Het is geen encyclopedie maar een set van handige en compacte boekjes om in de handtas te bewaren. Het zijn praktische hulpmiddelen bij het slopen van taalbarrières en het slaan van bruggen tussen gemeenschappen'

Het boekje werd gisterenochtend voorgesteld in het Ascanusinstituut in Asse. Dit kleuterboekje past in het beleid Vlaams karakter van de provincie dat erop gericht is anderstaligen aan te sporen om het Nederlands te leren en te gebruiken. De peuterboekjes kunnen gratis aangevraagd worden bij de provincie Vlaams-Brabant.

(Foto : Schepen/provincieraadslid Rik De Baerdemaeker, gedeputeerde Elke Zelderloo, burgemeester Koen Van Elsen, OCMW-voorzitter Micheline De Mol en zorgcoördinator van het Ascanusinstituut Leen Wambacq)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?