Dilbeeks gemeentehuis kleurde groen-rood

DILBEEK - Afgelopen weekend kleurde de gevel van het gemeentehuis in het centrum van Dilbeek rood en groen. Het originele initiatief kwam van het kartel GROEN - sp.a.
 
“Wij kozen voor deze actie om in de schijnwerpers te zetten dat Dilbeek dringend nood heeft aan meer goede progressieve ideeën en beleid”, zegt Jasper De Jonge (derde plaats voor GROEN - sp.a). “Wij hopen dat het gemeentehuis na 14 oktober ook binnenin wat meer groen en rood kleurt, Dilbeek heeft er meer dan nood aan.”

Volgens GROEN - sp.a moeten de prioriteiten dringend verlegd worden: proactief beleid op het gebied van mobiliteit in plaats van alleen maar putjes vullen, volop de keuze voor openbaar groen in plaats van grind én voldoende middelen voor het OCMW.

Voor de campagne koos GROEN - sp.a uit ecologisch perspectief expliciet voor minder affiches maar voor meer acties zoals deze. "Dit in contrast met de totaal overdreven manier van plakken van de meerderheidspartijen, vooral van Open VLD", zegt Karel De Ridder (GROEN). "De meerderheid had beter wat meer beleid gevoerd de voorbije zes jaar in plaats van heel Dilbeek volledig vol te plakken met hun koppen. Ik snap echt niet waar ze zo fier op zijn, veel hebben ze alleszins niet bewezen.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?