Daders gezocht van sluwe overval op Brussels ziekenhuis (Video)

BRUSSEL - Op verzoek van Procureur des Konings te Brussel is vandaag een opsporingsbericht verzonden in het kader van een gewapende overval op het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis.

Feiten:

Op donderdag 26 april 2012 rond 8u40 werd een gewapende overval gepleegd op het Sint-Pietersziekenhuis aan de Waterloosesteenweg in Brussel.

Een man kwam het ziekenhuis binnen nadat hij een wit doktershemd had aangetrokken. Hij liep door de hall binnen en ging zonder aarzelen naar een beveiligde deur. Ondertussen kwam ook een tweede dader de hall binnen. De valse dokter wachtte geduldig voor de deur en ging verder in een tweede sas dat toegang geeft tot de kluizenzaal. Hij bedreigde een bediende met een revolver en dwong hem het geld af te geven. Eens de dader het geld in zijn bezit had vluchtte hij samen met zijn kompaan weg door de gangen van het ziekenhuis.

De daders staken de Waterloosesteenweg over en gingen verder in de richting van het park aan de Hallepoort. Aan het kruispunt van de Linièrestraat en de Henri Jasparlaan in Sint-Gillis stapten ze op een scooter , mogelijks een Yamaha X-Max 125 of 250 cc. Ze reden weg in de richting van de Louizalaan.

De daders werden even voor de overval gefilmd in de Munthofstraat. De dader is een man van Noordafrikaanse origine, hij is mager, ongeveer 1m70 lang en hij begint te kalen. De verdachte heeft een arendsneus, een snor en is slecht geschoren. Hij droeg een wit hemd om zich als personeel voor te doen en sprak Frans

Zijn kompaan is ongeveer 1m70 lang en zwaar gebouwd. Hij droeg een blauwe jeans, een bleke jas,een blauwe pet en een donkere rugzak.

Getuigenissen

Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer : 0800/30.300 of reageer online


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?