Trage Wegenkaart in elke Dilbeekse brievenbus

DILBEEK - Al enkele jaren geeft het stratenplan van Dilbeek met groen, grijs en oranje alle trage wegen weer. Rond midden augustus bezorgt Bpost aan elke Dilbekenaar een geactualiseerde versie van het plan. "Mét daarop méér groene wegen', laat Hugo Marissens van Trage Wegen Dilbeek weten.

"Behalve de nieuwste straten, staan op de kaart ook nieuwe trage wegen", zegt Marissens. "Zoals de fietsroute langs de spoorlijn in Schepdaal (enkel het gedeelte Bullenbergstraat - Ninoofsesteenweg is momenteel afgewerkt) of het graspad tussen Tuinbouwlaan en Broekstraat in de Broekbeekvallei. Een aantal trage wegen ontbrak bij de vorige versie, een paar zijn inmiddels verdwenen."
 
Volgens Marissens kleurt de kaart meer groen. "Een aantal 'oranje' paden, dat officiële voetwegen, maar niet onderhouden, zijn intussen wél onderhouden en goed toegankelijke onverharde trage wegen: deze trage wegenkaart kleurt dus meer groen", zegt hij. "Grijze zijn verhard of half-verhard, het hele jaar (of grotendeels) geschikt voor functionele verplaatsingen. Met een fijne bruine lijn vind je op het plan de tracés van de 5 bewegwijzerde wandelroutes."
 
Op de achterkant van de kaart wordt dieper ingegaan op trage wegen als historisch erfgoed, het intensiever gebruik dankzij betere zichtbaarheid o.a. met trage wegenborden, trage wegen om functioneel en recreatief te bewegen én als middel tegen sluikverkeer. Dankzij uitgeverij Gentle nv en adverteerders is deze kaart gratis. "Een kaart om in je bovenste la te leggen… en om mee op stap te gaan, op ontdekking langs de 300 Dilbeekse trage wegen, tussen stadsrand en platteland", sluit Marissens af.
 
De kaart is ook online raadpleegbaar op www.tragewegendilbeek.be

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?