Zwembad van Asse geëvacueerd door chloordampen

ASSE – Het zwembad van Asse is voorlopig gesloten nadat er vandaag chloordampen waren ontstaan. Kort na 14 uur werden de personeelsleden geëvacueerd. Een twintigtal kinderen van speelpleinwerking en het sportkamp, die kort voordien het zwembad verlieten, worden door de gemeente op de hoogte gebracht.

Omdat er kort na 14 uur een doordringende chloorgeur hing werd besloten de 5 personeelsleden te evacueren. Op dat ogenblik waren er geen zwemmers meer in het gebouw. De brandweer zette een gaspakkenteam in om naar de oorzaak van het chloorprobleem te zoeken.

Volgens burgemeester Koen Van Elsen is het probleem ontstaan toen er was vast gesteld dat het chloorgehalte in het water te laag was. Chloor wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel. “Een technieker van een onderhoudsfirma heeft een verkeerd product aan het water toe gevoegd waardoor er dampen vrij kwamen. Op dat ogenblik waren er 5 personeelsleden aanwezig. Die zijn ter plaatse onderzocht en één van hen is naar het ziekenhuis gevoerd voor een onderzoek”, zegt Van Elsen.

De gemeente gaat de ouders van de kinderen van de speelpleinwerking en het sportkamp op de hoogte brengen mocht er zich met één van de kinderen problemen opduiken, ze zich kunnen wenden tot het ziekenhuis van Asse. Er is ook een crisiscel opgericht om het incident te bespreken en eventuele verdere maatregelen te nemen. Het zwembad blijft voorlopig gesloten.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?