Lennikse Academie hield proclamatie na een heel actief schooljaar

LENNIK - Maandagavond had in de grote zaal van de Gemeentelijke Academie Peter Benoit de jaarlijkse proclamatie plaats. De zaal zat afgeladen vol, vele fiere ouders en sympathisanten wilden de plechtigheid niet missen. Ze kregen een gevarieerd programma aangeboden.

Nadat directeur Johan Moeyersoons en schepen Geert De Cuyper iedereen van harte welkom heetten, kregen enkele leerlingen een speciale prijs toegekend omdat ze op één of andere manier in ’t oog sprongen. Ze kregen alle vier een Bongo-bon overhandigd.

Voor “woord” ging deze naar Arthur Wyns. Hij ontving uit handen van Geert De Cuyper ook een standbeeldje “ de redenaar”. Voor Klassieke muziek ging de speciale prijs naar Jonathan De Ro. Voor Muziek Pop & Jazz naar Ianthe Leyssens en voor dans naar Sarah Bellemans.

Nadien werden de eindattesten van de hogere graag uitgedeeld, 21 in totaal, verdeeld over de 4 disciplines. Deze werden overhandigd aan de leerlingen door enkele gemeentemandatarissen. Enkele optredens van de leerlingen bevorderde tussendoor een ontspannen en aangename sfeer in de zaal.

De attesten middelbare graad en de lagere graad werden overhandigd door enkele leerkrachten want de gemeenteraad ging inmiddels van start.

Aantal uitgereikte attesten:

-Hogere graad: Pop & Jazz: 4, Muziek: 22, Woord: 6, Dans: 4.

-Middelbare graad: P&J: 3, Muziek: 16, Woord: 5, Dans: 3.

-Lagere graad: muziek: 18, woord: 4, dans: 9

Na afloop werden alle aanwezigen getrakteerd op een drankje en een versnapering. Iedereen genoot buiten op de speelplaats nog na tot laat op de avond.

Druk jaar

De academie organiseerde dit schooljaar heel wat activiteiten , waarvan vele werden bijgewoond door de Lennikenaars. De klas woord ‘hogere graad’ ging op bezoek in “Den Bleek” om er met de bewoners te filosoferen over het leven. Ook Koenraad Tinel kwam op bezoek in die klas. Het hoogtepunt voor velen was “Beken Kleur”, het totaalspektakel dat de academie organiseerde in samenwerking met de Marnixring en enkele academies uit de streek.

Vernieuwde accomodatie

Directeur Johan Moeyersoons toonde met enige fierheid de verbouwingen die de gemeente de jongste maanden uitvoerde in de academie. Zo werden er nieuwe toiletten gebouwd en kwam er een podium in de zaal, die binnenkort ook op een aangepaste verwarming mag rekenen. De leerkrachten kunnen nu ook terecht in een rustige lerarenkamer en de burelen kregen een fris likje verf. Het is intussen nog even wachten op een aangepaste verlichting voor het poduim.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?