N-VA Affligem gaat letterlijk voor vernieuwing

AFFLIGEM - N-VA Affligem trekt op 14 oktober met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogans “de kracht van verandering” en “de verandering begint in Affligem”. Om deze verandering en vernieuwing proberen waar te maken, pakt de afdeling uit met een lijst met daarop 21 kandidaten die nooit eerder in Affligem op een gemeenteraadslijst stonden.

“We zijn erin geslaagd een bijzonder goed uitgebalanceerde lijst te maken. Met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar, hebben we zowel jongeren als meer ervaren mensen kunnen aantrekken. Elke deelgemeente is ook goed vertegenwoordigd : 10 kandidaten komen uit Hekelgem, 7 uit Teralfene en 6 uit Essene. De lijst telt 21 kandidaten die nooit eerder in Affligem op een gemeenteraadslijst stonden, symbolisch voor de verandering en de frisse aanpak van het beleid waarvoor wij pleiten na de verkiezingen.”

De lijst wordt getrokken door gemeenteraadslid Guy Uyttersprot (47 jaar). Guy Uyttersprot is sinds 2000 gemeenteraadslid in Affligem en politieraadslid in de zone TARL. Beroepshalve is hij parlementair medewerker van Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker. In 2010 behaalde Guy Uyttersprot op de 7de plaats voor de Kamer 3.580 voorkeurstemmen.

Lijstduwer is lokaal N-VA-voorzitter Frank Van Gool (40 jaar) uit Essene. Op twee staat Belinda Everaert (42 jaar), afdelingssecretaris en lid van het Arrondissementeel Bestuur N-VA-Halle-Vilvoorde. Op plaats 3 staat Bert De Roeck (50 jaar) uit Teralfene. Op 4 Gunther Van den Broeck (42 jaar) uit Essene, lid van de buurtvereniging Lombeekstraathoekwerkers. Op plaats 5 staat kinesiste Greet De Vuyst (47) uit Hekelgem. Plaats 6 tot en met 8 is voorbehouden voor de jongeren, Noë Schellinck (20 jaar), Jonas Van Vaerenbergh (18 jaar) en Isabelle Van Langenhove (19 jaar).

Elke Van den Winckel (42 jaar) uit Teralfene staat op de 12de plaats (lijstduwer van de eerste kolom) en is de dochter van de vroegere uitbaters van het Natekenshof.

Nog enkele opvallende namen op de lijst zijn : Manuela Popescu (actief in het Roemeniëcomité), Marina Van den Bergh (echtgenote van veldrijder Jean Luc Rossignol). Dolores Decleyn, Vincent Roels, Wim Van der Schueren en Damien Perrault zijn bekende gezichten in de Affligemse sport- en verenigingswereld. Op de voorlaatste plaats staat Nestor Roseleth, advocaat uit de bekende familie in Hekelgem.

“N-VA is ervan overtuigd dat we met deze lijst een sterk resultaat zullen neerzetten in Affligem. Onze kandidaten zullen zich bij uitstek inzetten voor de echte bekommernissen van de lokale gemeenschap en tevens dragen ze bij tot de verdere lokale verankering van N-VA. Een stem voor onze lijst is niet alleen de garantie op een degelijk en vernieuwend bestuur in Affligem, maar ook op een versterking van N-VA als grootste partij van Vlaanderen.”

In de loop van de maand juni maakt de partij haar volledige lokale verkiezingsprogramma bekend.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?