Voetgangster (56) sterft na zware aanrijding in Dilbeek

DILBEEK - De Stationsstraat in Dilbeek was vanochtend het decor van een bijzonder tragisch verkeersongeval. Een jonge bestuurder botste er eerst met zijn BMW tegen een geparkeerde terreinwagen en schepte daarna een voetgangster op. De 56-jarige dame overleefde de enorm hevige klap niet.

Het ongeval gebeurde vanochtend rond 7u30 op de Stationstraat ter hoogte van de Albert Heyrbautlaan in Dilbeek. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een jongeman, die een BMW bestuurde, er aan hoge snelheid voorbijraasde in de richting van het centrum van Dilbeek en eerst een geparkeerde terreinwagen ramde. Door de klap tolde de terreinwagen rond zijn as en kwam in een haag terecht. Enkele meters verder schepte de BMW een dame op die aan het wandelen was op het voetpad. De 56-jarige dame werd ter plaatse nog gereanimeerd door de toegesnelde hulpdiensten maar overleed kort daarop aan haar zware verwondingen.

Waarnemend burgemeester Carine Walravens kwam ter plaatse om de getroffen familie een hart onder de riem te steken. "De 56-jarige dame was net naar de bakker geweest, honderd meter verderop", zegt Walravens. "Net zoals ze trouwens elke dag doet. Bijna vlak voor haar huis werd ze aangereden in de rug, ze had zelfs geen tijd of kans om weg te springen. Dit is een bijzonder tragisch ongeval."

Over de bestuurder van de BMW zijn nog geen officiele details bekend.

Foto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?