Tweede Highland Games Mc Sinclair op domein kasteel van Gaasbeek

GAASBEEK – De clan MC Sinclair nodigen alle Vlaamse Clans uit op hun tweede Highland Games in het prachtige historische decor van het kasteel van Gaasbeek. Natuurlijk zijn ook niet-clanleden welkom want buiten de kampen is er nog heel wat meer te zien.  En de activiteiten zijn gratis.

De clan MC Sinclair is de enige Brusselse club, die actief is in Brussel en leden telt uit het Brusselse. De clan neemt deel aan games in heel het Vlaamse land en nodigt nu de bevriende clans uit op haar Highland Games.

De tweede Highland Games van de Mc Sinclair-clan hebben zoals vorig jaar plaats op het voorplein van het kasteel van Gaasbeek. Clans en verenigingen uit heel Vlaanderen bekampen er elkaar. Voor het eerst durft ook een Nederlandse ploeg de uitdaging aan.

Naast de kampen zijn er ook een roofvogelshow, Keltische dansen in Schotse en Ierse tenue, een piperband in Schotse folkloristische kledij en een Schotse markt.

Voor de roofvogelshow wordt er op goed weer gerekend. Bezoekers zullen ook mogen omgaan met de dieren. De Schotse markt zal groter zijn dan vorig jaar met ambachten en streekproducten uit Groot-Brittanië maar ook uit het Pajottenland en Brussel. Er is honing te koop van een imker die zijn bijen uitsluitend in Brussel laat vliegen. Voor de jongste zijn er zelfs kinder-Highland-Games.

De Tweede Highland Games openen op zondag 20 mei om 12 uur met een speciaal evenement. De games eindigen om 19 uur. Alles, behalve het eten en de drank is gratis.

Er is parking voorzien naast het kasteeldomein en op het voetbalveld van de Gaasbeekse Dolle Dagen met gratis pendeldienst.  Er zal daarom éénrichtingsverkeer ingesteld worden op de Trontingenstraat tussen Gaasbeek en Sint-Martens-Lennik.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?