Memisa uit Itterbeek verzamelt kindertekeningen tegen moedersterfte (Audio)

ITTERBEEK - Memisa, een NGO met zetel in Itterbeek die vooral actief is in Afrika, roept zoveel mogelijk kinderen op om tekeningen met daarop hun mama binnen te sturen. Die tekeningen zullen in het najaar afgeleverd worden aan de Belgische senaat om zo meer aandacht te vragen voor de strijd tegen moeders die sterven ten gevolgen van hun zwangerschap.

Memisa is een medische ngo die ijvert voor kwalitatieve basisgezondheidszorg. De organisatie doet dit door het uittekenen van duurzame  opbouwprogramma's en het ondersteunen van kleinschalige initiatieven in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Met Moederdag (13 mei) in aantocht zag de organisatie haar kans om hun thema 'Moedersterfte' in de schijnwerpers te zetten. Volgens Memisa verliezen elk jaar 1 miljoen kinderen hun moeder door maternele sterfte. De organisatie voert de strijd tegen moedersterfte door het uitrusten van kraamafdelingen. Ook worden allerlei systemen uitgewerkt om medische ingrepen zoals keizersnede betaalbaat te maken, ook voor de allerarmsten.

Uiteraard zijn hiervoor heel wat middelen, en dus heel wat geld nodig. Dat kan onder andere door deze problematiek in het daglicht te stellen. Hiervoor roept de organisatie de hulp in van zoveel mogelijk kinderen. Doel van Memisa is om in België 10.000 tekeningen met daarop een mama te verzamelen. Deze tekeningen zullen uiteindelijk worden afgegeven aan de Senaat.

Iedereen die een tekening van zijn of haar mama wil opsturen kan dat naar Memisa, Kerkstraat 63 in 1701 Itterbeek. Meer informatie via www.memisa.be of 02 454 15 40.
 
Audio : Gesprek met Kerstin De Vry van Memisa

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?