Grote politieontplooiing door hangjongeren in dorp Sint-Martens-Lennik

SINT-MARTENS-LENNIK – Drie politiezones stuurden maandagnamiddag patrouilles naar het Dorp in Sint-Martens-Lennik. De eigenaar van de oude feestzaal, onderaan de kerk, had hangjongeren betrapt maar de politie dacht dat er een bende inbrekers aan het werk was.

De eigenaar van de feestaal, achter een bouwvallig gebouw, in het Dorp, hoorde maandagnamiddag lawaai. Hij ging kijken omdat er volgens zijn weten, al twee keer feestjes werden gebouwd door jongeren. Daarbij werden er telkens planken, die de toegang versperren, afgebroken. De man trof een tiental jongens en meisjes van ongeveer 16 jaar oud. Hij kon één van hen tegen houden. Omdat de jongen zijn identiteit niet wilde verklappen werd de politie op de hoogte gebracht.

Bij de politie werd de oproep geïnterpreteerd als een inbraak met een groot aantal daders. De dienst 101 stuurde daarom naast de politiezone Pajottenland ook ploegen van Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw ter plaatse. Ook de recherche van de zone Pajottenland kwam zich van de toestand vergewissen.

De politie kon twee jongeren interpelleren. “Die werden ter plaatse in bedwang gehouden omdat ze in het bouwvallig pand vertoefden. Ze kregen een bolwassing en hun ouders werden gevraagd om hun tieners weg te houden van het bouwvallige pand”, bevestigt commissaris Patrick Nolis van de lokale politie.

De eigenaar neemt de zaak ernstig. “We plaatsen wat materiaal en brandhout in de oude feestzaal. We zijn bang dat weggeworpen sigarettenpeuken brand zouden kunnen veroorzaken. Ik heb de ingang naar het bouwvallige gebouw wel goed gebarricadeerd maar je weet maar nooit. Gelukkig voor de jongeren konden mijn twee Bouviers niet bij hen”, zegt de eigenaar. De man vernam dat het om leerlingen van het vierde jaar van een Lennikse school gaat, die na de schooluren rondhangen op het naastgelegen speelpleintje. Hij gaat de school ook wijzen op haar verantwoordelijkheid.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?