Provincie voert strijd tegen erosie verder op (Audio)

VLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant keurde recent samenwerkingsovereenkomsten goed over de gezamelijke bestrijding van erosie en wateroverlast in de gemeenten Dilbeek, Wemmel, Linkebeek, Galmaarden, Liedekerke en Merchtem. De provincie hoopt tegen 2015 in alle erosiegevoelige gemeenten bestrijdingsplannen klaar te hebben.

Tot een aantal jaren geleden bleef erosiebestrijding beperkt in Vlaams-Brabant tot een aantal initiatieven in het oosten van de provincie. Maar onder impuls van het provinciebestuur gebeurde op korte tijd een grote inhaalbeweging waardoor ook in het westen van de provincie erosieproblemen worden aangepakt.
 
Monique Swinnen : "Heel wat gemeenten hadden wel een plan om de problemen aan te pakken, maar dat bleef vaak in de kast zitten. De provincie helpt die gemeenten nu onder andere door middel van deskundig advies van een erosiecoordinator."
 
Audio : Uitgebreid gesprek met Monique Swinnen
 
 
(Foto : Monique Swinnen aan een erosiegevoelig gebied in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) samen met erosiecoördinators, bevoegde schepenen van Dilbeek, Wemmel en Liedekerke en Dilbeeks milieuambtenaar)

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?